Opendag 16 Maart 2016

Open Dag de LosserHof Zaterdag 19 maart | 10:00 - 15:00 uur

Zaterdag 19 maart is er een grote Open Dag op het terrein van De LosserHof. Dit is één van de twee beschermde en mooie terreinen van De Twentse Zorgcentra. Hier leven, wonen, werken en recreëren cliënten hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen.

Tijdens de Open Dag bent u van harte welkom hier een kijkje te komen nemen. Stap op de 'Hop on Hop off' bus en kijk bij de diverse locaties op ons mooie terrein.

Informatiemarkt

De deuren van het Ontmoetingscentrum staan open voor iedereen die graag meer wil weten over het zorgaanbod van De Twentse Zorgcentra. De collega's van het Client Service Bureau helpen u graag verder. Iedereen die belangstelling heeft voor een baan in de gehandicaptenzorg is welkom bij de afdeling Personeelszaken. Maar ook mensen die meer willen weten over vrijwilligerswerk of zich willen oriënteren op een opleiding of stage kunnen hier terecht. Natuurlijk vergeten we de kinderen niet! De ballonnen clown is aanwezig en nadat de kinderen geschminkt zijn kunnen ze zich heerlijk uitleven op het springkussen of genieten van een lekker broodje knakworst.

 

 

Dagactiviteitencentrum De Hoek

De locatie beschikt over een Kaarsenmakerij, Papierschepperij en Wijnmakerij. Het Keramisch Atelier, het Teken en Schilder Atelier, en het Textiel Atelier. Op de open dag worden diverse demonstraties verzorgd door onze cliënten.

 

In de Kaarsenmakerij wordt op handmatige wijze gewerkt, wat resulteert in een eerlijk en ambachtelijk product. Door het gebruik van diverse technieken is er een groot assortiment kaarsen.

 

In de Papierschepperij worden producten vervaardigd van handgeschept of gerecycled papier, zoals wenskaarten, slingers, inpakpapier en figuren van papier-maché. U kunt hier zelf uw eigen papieren tasje of wenskaart maken.

 

De Wijnmakerij beschikt over een eigen wijngaard op het terrein van de LosserHof. Er worden kisten met fruit, vruchten en bloemen verwerkt tot vruchten wijn en jam waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van fruit van eigen bodem.

 

De Meander

De Meander is een samenwerkingsverband tussen De Twentse Zorgcentra, Onderwijs Centrum het Roessingh en De Huifkar. Het onderwijs op De Meander richt zich op de vraag en mogelijkheden van de individuele leerling. Neem gerust een kijkje in de klas!
 

Dagactiviteitencentrum de Bosrand

De behandelaren van dienst behandeling en adviseren presenteren zich in de Bosrand. De logopedistes dagen u uit met een blaasvoetbalspel, proef een lekker maar gezond hapje bij de diëtistes en neem daarna het beweegparcour opgezet door de fysiotherapeuten en ergotherapeuten.

De arts en praktijkverpleegkundigen hebben deze dag wel een hele bijzonder spreekuur: Het berenspreekuur. Maar ook de gedragskundigen en vaktherapeuten zijn aanwezig en staan klaar om uw vragen over behandelingen te beantwoorden. Bezig met de opleiding of juist aan het oriënteren in de richting van behandelaar? U bent van harte welkom in de Bosrand.

 

 

Buiten is een prachtige belevingsgerichte speeltuin. Een uitdaging voor jong en oud.

 

 

Activeringscentrum De Kikker

Een zwembad met vele faciliteiten voor alle doelgroepen binnen de Twentse Zorgcentra. Een combinatie van een snoezelen en bewegen kan in de mooie softplayruimte waar u een kijkje kunt nemen.

 

Ons eigen radio en tv station LOHO is aanwezig en verzorgt de muzikale omlijsting.

 

Vlinderhuis

Een prachtig nieuw gebouw voor dagbesteding en zaterdagopvang. Een gebouw dat is ontworpen met een industriële uitstraling en een basisvorm die is geïnspireerd op de grote Twentse schuren in de omgeving. Deze industriële uitstraling is doorgevoerd in het interieur, waar rustige kleuren de boventoon voeren en veel van de installaties in het zicht zijn geplaatst. Tijdens de opening straalden de ogen van de nieuwe gebruikers. Komt u ook een kijkje nemen?

 

 

De Gildehof en Boerderij de Wollewei

In de cadeauwinkel de GildeHof worden ambachtelijke artikelen verkocht die gemaakt worden door mensen met een verstandelijke beperking die werken op de ateliers binnen de Twentse Zorgcentra. Het aanbod wordt aangevuld met producten van andere instellingen. Aan GildeHof is de Kunstuitleen verbonden waar kunst kan worden gehuurd of gekocht.

 

Bent u even toe aan een korte pauze? Geniet van een lekker kopje koffie en zelfgebakken cake bij de Boerderij. De kinderen kunnen even knuffelen met de dieren of zich heerlijk uitleven in de speeltuin.

 

Nachtdienst

Ook in de nacht gebeurd er op de LosserHof veel. Dit onttrekt zich echter aan het zicht van cliënten, ouders, verwanten en ook veel van onze medewerkers. Maak kennis met de werkwijze van de nachtdienst. Medewerkers van de nachtpost in gebouw de Veldmaat vertellen het u graag. Ervaar zelf op welke wijze er in de nacht gewerkt wordt en hoe toezicht, controle en de zorg- en begeleiding vraag van de cliënten wordt ingevuld.